Forskarfabrikens sommarläger

Ett vetenskapsläger som genomförs tillsammans med KFUM Bromma

I år arrangerar vi för första gången vårt vetenskapsläger tillsammans med KFUM Bromma i Stockholm under vecka 26 och 27.

Det blir en proppfylld forskarupplevelse specifikt för barn. Genom en actionfylld vecka utför vi experiment och utforskar naturvetenskapens spännande värld.

Om vårt sommarläger

På vårt sommarläger är det roligt att lära sig nya saker! Det är helt enkelt “en över genomsnittet cool vecka”, enligt en av våra deltagare.

Vi använder riktig forskningsutrustning för att lösa roliga uppgifter tillsammans. Vi gör explosioner, elektriska kretsar och forskar om bakterier. Vi bygger även vår egen solbil och löser ett mystiskt brott. Här måste vi säkra fingeravtryck och forska om DNA-spår. Veckan är fylld med lek och aktiviteter, både ute och inne.

Jag har en pojke hemma som är jätteglad och har haft en över genomsnittet cool vecka!

Å min dotters vägnar: Tack så mycket för de spännande dagarna med Forskarfabriken! Snacka om engagerande upplägg och dagar fyllda med vetenskapliga triggers. Hon har älskat det och haft otroligt mycket att berätta om! Mycket beröm till engagerade kursledare 👏🏻

Min dotter har varit på sommarläger och har varit väldigt nöjd. Hon har njutit av varje dag med er, och har njutit enormt av experimenten. Kan varmt rekommenderas vidare 🙂

SOMMARLÄGRETS ENERGIMYSTERIUM

Kan vatten explodera, och behöver vi verkligen en frys för att göra glass? Energi får saker att röra sig och ändra temperatur, men vad är energi? Genom experiment kommer vi att forska om energi, och tillsammans kommer vi att lösa energimysteriet.

Barnen kommer att utforska elektriska kretsar, kemiska reaktioner och förnybar energi som gas och solceller. Det blir häftiga experiment, samarbete och att lösa koder. De ska även få bygga sin egen solbil, testa olika metoder för att rena vatten och bygga elmaskiner av återvunna förpackningar.

MER ÄN BARA ETT MYSTERIUM

Under veckan på sommarlägret kommer barnen att lösa ännu ett mysterium. Det är faktiskt så hemligt att vi inte vill avslöja något innan kursstart. Allt vi kan säga är att barnen kommer att behöva knäcka koder, arbeta tillsammans, leta efter dolda ledtrådar och hitta sin inre detektiv för att lösa fallet.

ANMÄL DIG HOS KFUM BROMMA HÄR


FORSKNING OCH FRAMTIDSOPTIMISM

Vi ser att barn idag engagerar sig mer än någonsin för att lösa globala sociala utmaningar relaterade till miljö och hållbarhet. Naturvetenskap är nyckeln till att lösa många av dessa. Det är därför viktigt att ge dem goda förutsättningar för framgång inom teknik och naturvetenskap. På sommarlägret vill vi därför ge barn optimism inför framtiden genom att visa och förklara hur forskning kan lösa problem.

LÄS MER OCH ANMÄL HÄR