Som kund i vår nätbutik får du:

  • Säker leverans
  • Säker betalning
  • Ett enkelt sätt att handla
  • 14 dagars ångerrätt

Generellt Dessa villkor reglerar kundens användning av varor och tjänster som tillhandahålls av Scientist Factory AS, nedan kallad säljaren. Dessa villkor gäller för all försäljning från säljaren, om inte annat avtalats skriftligen mellan parterna.

Priser och leverans Priserna är uppgett i SEK och inkluderar moms, f.n. 25 % om inget annat anges. Sidan uppdateras dagligen vilket garanterar att priserna alltid är aktuella. Säljaren reserverar sig för eventuella fel som kan uppstå på grund av tekniska fel.

Beställning Alla leveranser görs med Postnord eller DHL. Är paketet för stort för att levereras i brevlådan lämnas det på närmsta upphämtningsställe. Det är köparens ansvar att se till att adressen i beställningen är korrekt. Leveranstiden är normalt 1-4 arbetsdagar (vardagar), beroende på tidpunkten för beställningen, var landet är i landet och varorna finns i lager. Kunden kommer att meddelas via e-post när varorna skickas. Beställningar som tas emot före kl 10.00 behandlas samma dag. Beställningar som tas emot efter kl. 10.00 behandlas nästa arbetsdag. Vi skickar inte varor på helger eller på helgdagar. Kom ihåg att alltid ange en stadsadress och inte en PO Box-adress om paketet är större än ett brev. Om objektet är skadat vid leverans, bör detta rapporteras till Scientist Factory och helst på ankomstdagen via email till info@forskarfabriken.se Det är viktigt att du lämnar en fullständig anmälan till oss om eventuella skador som uppstått. Om du ser att förpackningen är skadad vid leverans, ska du också rapportera detta direkt till den du godkänner paketet av. Din order är bindande när ordern är registrerad på vår server (dator). Vi är också bundna av din beställning om den inte skiljer sig från vad som erbjuds från oss i vår webbutik, vår marknadsföring eller på annat sätt.

Transport Säljaren betalar aldrig returfrakten för kunden ifall kunden skickar oss ett paket i retur. Detta gäller även när du använder dig av ångerrätten.

För ej uthämtade beställningar när kunden inte hämtar sin beställning, har säljare rätt till att utfärda en avgift på 349 kr, som täcker returfrakt, expeditionskostnad etc.

Reklamation Innan felet rapporteras till säljaren ska kunden undersöka om felet kan vara på kundens sida. Om kunden kan bevisa att produkten inte fungerar som säljaren har uppgett att den ska göra måste kunden rapportera detta till säljaren så att säljaren kan vidta åtgärder. Kunden förlorar sin rätt att göra en reklamation om kunden inte skickat ett meddelande inom rimlig tid efter att han upptäckt eller borde ha upptäckt felet.

Korrigerande Säljaren ska så snart som möjligt vara medveten om den brist i den produkten som säljaren tillhandahållit, vidta åtgärder för att rätta till felet. Om kunden vidtar åtgärder för att korrigera felet utöver vad som har avtalats med säljaren betalar säljaren inte dessa kostnader.

Ångerrätt Kunden har i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning rätt att ångra eller returnera sin beställning inom 14 dagar från den dag då Kunden tog emot beställd vara. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan är i väsentligen oförändrat skick och att ingen försegling eller förpackning brutits. Returkostnaden betalas av kunden.

Ändring i villkoren Säljaren förbehåller sig rätten att ändra dessa villkor, bland annat till följd av ändringar i lagstiftningen.

Force Majure Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Sekretess All kundinformation hanteras med stor försiktighet och får under inga omständigheter spridas till utomstående parter. Vi använder cookies på vår nätbutik. Genom att godkänna köpvillkoren och använda vår Webbplats samtycker du till behandlingen av cookies. Vi förbehåller oss rätten att skicka nyhetsbrev.