Så upplever du meteorsvärmen Leoniderna!

Rymden är gåtfull och fascinerande, nästan ofattbar. Att placera sig själv och vår planet Jorden inom detta sammanhang ger barnen en större livsperspektiv. Det kan även väcka ödmjukhet och nyfikenhet för naturen och allt vi inte förstår.

När du tittar genom ett teleskop tillsammans med barn, blir det helt naturligt att fundera över allt som finns i universum och hur allt hänger samman. Vi höjer blicken och får en ny synvinkel på världen.

Vårt solsystem är bara ett av många i Vintergatan, och det finns kanske 170 miljarder galaxer i universum. I varje galax finns miljontals stjärnor, och runt många av stjärnorna kretsar planeter. Det finns faktiskt fler planeter än stjärnor i universum, och astronomer söker efter planeter där det kan finnas liv.

Astronomitips för nybörjare!

  1. Hitta en mörk plats. Bor du mitt i en stad kan du ändå njuta av att titta på månen, men om du vill leta efter planeterna kommer det att vara enklare om du är på en plats med minimal ljusförorening. Hitta en plats med stabil och hård mark så att teleskopet kan stå stadigt.
  2. Det är också bra att ha en bra utsikt utan höga träd och byggnader som stör sikten.
  3. Kom ihåg varma kläder! Det kan bli kallt att stå ute på natten.

Upplev Leoniderna meteorsvärm den 17 och 18 november!

Leoniderna är synliga varje november och vanligtvis kan du se upp till 10 meteorer i timmen! Meteorstormen har fått sitt namn från stjärnbilden Lejonet. Vi rekommenderar att använda en kikare eller ett teleskop om du vill uppleva meteorstormen till fullo! Beställ idag så är du redo att se detta fantastiska fenomen dansa över natthimlen den här helgen!

40 % rabatt på vår kikare!

Vi firar Världens Vetenskapsdag genom att erbjuda er fantastiska rabatter hela veckan! Bland våra erbjudanden får du rabatt på våra kikare! Beställ idag, så är du redo att se den vackra meteorregnet Leoniderna nästa helg.

Perfekt kikare för barn och nybörjare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *