VI FIRAR VÄRLDSDAGEN FÖR VETENSKAP

Den 10 november markeras en viktig FN-dag, nämligen världsdagen för vetenskap för fred och utveckling. Dagen markerar den viktiga rollen som forskning har för att skapa fred och utveckling över hela världen.

Världens vetenskapsdag

Om vi ​​ska lyckas skapa ett hållbart samhälle, måste forskning och forskare bidra till detta. Forskare måste hjälpa alla att få kunskap om forskning. På det sättet kan vi alla bidra till att påverka vad som ska forskas om. På så sätt kan alla hjälpa till att skapa ett bättre samhälle. För att lyckas med detta är det viktigt att skolor och dagis också tar ansvar för att främja forskning och vetenskap.

Läs mer om världens vetenskapsdag för fred och utveckling här.

FORSKARFABRIKEN FIRAR VÄRLDENS VETENSKAPSDAG

Vi hoppas att alla skolor och dagis kan ta sig tid att göra ett spännande experiment och prata om forskning och vetenskap med sina elever och barn som anledning för denna dag. På det sättet kan vi visa våra barn hur spännande vetenskap är.

Här hittar du ett förslag på experiment som du kan göra med barnen.


VI MÅSTE SKAPA GLÄDJE FÖR NATURVETENSKAP PÅ FRITIDEN

Forskarfabriken arbetar för att barn ska bli intresserade av naturvetenskap under sin fritid. Forskning visar att det finns många faktorer som påverkar barns intresse och vetenskapliga kunskaper. Att bemästra i skolan räcker inte för att rekrytera fler naturvetenskapshjältar i framtiden. För att lyckas med satsningen på naturvetenskap i skolan måste barnens intresse för ämnena också skapas på fritiden. Här är åtgärder som Forskarfabriken gör helt avgörande.

– Behovet för tekniska och vetenskapliga kunskaper kommer bara att fortsätta öka. För att möta detta behov måste vi börja tidigt för att skapa positiva förknippningar till ämnena i fritiden. Det gör vi på Forskarfabriken.

Fabriksvisionen är att forskning ska vara en lika naturlig fritidsaktivitet som fotboll och teater.

– Vi har en tradition att utbilda våra kroppar på sin fritid, men det är lika viktigt och roligt att träna din hjärna, säger fabrikschefen i Forskarfabriken Hanne Finstad. Enligt forskning måste barnen uppleva ämnena utanför skolan, över plattformar som tv, vetenskapscenter och andra fritidsanläggningar. De behöver förebilder inom naturvetenskap, och en kultur som berättar för dem att det är coolt att vara ”nörd”.

Unga forskare är helt beroende av en gemensam arena där de kan få utlopp för sina intressen. Vi måste skapa samma gemenskap som finns i sport också kring forskning.

30% rabatt på hela sortimentet!

Passa på att köpa julklapparna hos oss idag. Vi firar världens vetenskapsdag med 30% rabatt på hela vårt sortiment! För att se alla erbjudanden klick här

Klicka på bilden under för att se alla erbjudanden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *