En rolig julkalander för barn

Forskarfabrikens julkalender är en annan julkalender full av lek och information istället för godis och socker. Forskarfabrikens paketkalender, är en pedagogisk julkalender för barn som innehåller 24 paket, en för varje dag fram till julafton.

Denna paketkalender innehåller spännande experiment som lämpar sig för barn mellan 6-12 år. Forskarfabrikens julkalender är speciellt utvecklad för att väcka barnens nyfikenhet. Forskarfabrikens julkalender finns i två utgåvor, en med 24 paket och en med 12 paket. I denna spännande julkalender så finns det 24 eller 12 stycken färdiginslagna överraskningar med olika experiment. Varje paket är märkta med dagar och innehåller en kort förklaring om föremålet eller experimentet och hur detta ska utföras. Dessa paket är speciellt utvecklade för att väcka barns nyfikenhet och varje experiment har en pedagogisk förklaring kring hur experimentet ska utföras. 

Varför ger vi julklappar? 

Att ge varandra presenter vid olika högtider är en gammal sed. En kristen tradition som gav motiv vara att de vise männen skänkte Jesusbarnet presenter vilket var på Jesu födelsedag som är den 25 december. Tradition övergick från att present givandet skedde av Sankt Nicolaus till Santa Claus, eller som vi i Sverige kallar honom, Jultomten. Att vi i Sverige firar julafton den 24 december och delar ut presenter då har att göra med att de nordiska länderna hade en vana av att räkna med att en ny dag började när mörkret föll på. Den 25 december började med andra ord redan på kvällen den 24 december vilket gjorde att man då fick presenter den 24 december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *