Så här upplever du natthimlen!

Rymden är gåtfull och fascinerande och nästan omöjlig att förstå. Att placera sig själv och planeten Jorden i detta sammanhang ger barn en större perspektiv på livet. Det kan också väcka ödmjukhet och nyfikenhet för naturen och allt vi inte förstår.

När du tittar genom ett teleskop tillsammans med barn blir det helt naturligt att fundera över allt som finns i universum och hur allt hänger samman. Vi lyfter blicken och får en ny syn på världen.

Vårt solsystem är bara ett av många i Vintergatan, och det finns kanske 170 miljarder galaxer i universum. I varje galax finns miljoner stjärnor, och runt många av stjärnorna kretsar planeter. Det finns faktiskt fler planeter än stjärnor i universum, och astronomer letar efter planeter där det kan finnas liv.

Astronomi-tips för nybörjare!

  1. Hitta en plats där det är mörkt. Om du bor mitt i en stad kan du ändå njuta av att titta på månen, men om du vill leta efter planeterna blir det lättare om du är på en plats med minimal ljusförorening.
  2. Hitta en plats med stadig och hård mark så att teleskopet kan stå stabilt. Det är också bra med en fri sikt utan höga träd och byggnader som blockerar utsikten.
  3. Kom ihåg att klä dig varmt! Det kan bli kallt att stå ute på natten.

Upplev Orionid-meteorskuren den 21 oktober!

Orioniderna är en av två meteorregn som härstammar från rymdstoft från Halleys komet. Den är mest synlig från den 20:e till den 22:a oktober, och den bästa tiden att se den är strax efter midnatt eller precis före gryningen. Regnet har fått sitt namn eftersom det ser ut som om det kommer från stjärnbilden Orion. Du kan dock se dem över en stor del av himlen.

Vi rekommenderar att använda en kikare eller ett teleskop om du vill uppleva meteorregnet till fullo!

Beställ idag så är du redo att se detta fantastiska fenomen leka över natthimlen den här helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *